Pentru înscrierea la facultate La Strasbourg (în licență la universitate) ca cetățean UE, primul pas de făcut este dosarul online pe www.admission-postbac.fr.

Ai acolo toate datele limită și lista de documente pe care trebuie să le trimiți în funcție de facultățile pe care le alegi (îți poți alege 12 facultăți max).

  • copie Diplomă bacalaureat (dacă ești în anu’ cu bac te pot primi și le-o aduci la înscrierea administrativă) tradusă și legalizată.

Pont: Pentru diplomele obținute deja în România (bac, licență, master) poți folosi forma tradusă în franceză “par un traducteur assermenté” din Franța, și sunt necesare alte legalizări sau apostile.

  • copie Certificat de naștere tradusă și legalizată.

Pont: Certificatul de naștere – tip nou este super util de făcut înainte să vii în Franța pentru că nu mai are nevoie de traducere legalizată (scrie deja și în franceză pe el). În general, nu numai la universitate, funcționarul îți face pe loc un tip de copie a documentului “conform cu originalul”.

  • certificat de competențe lingvistice pentru limba franceză (nivel B1 era minim în 2010, poate să fie delf sau dalf, sau doar o formă de certificat obtinută la Universitate în România).
  • attestation d’assurance maladie (pentru primul an, unde sunt multe cheltuieli și n-ai drept de bursă uneori acceptă și cardul european de sănătate românesc – avantajul e că nu platești asigurarea aici, dezavantajele sunt că tre’ să-l refaci o dată la 6 luni și dacă te îmbolnăvești, acoperă mai puțin decât asigurarea franceză).

Pont: Dacă ești bursier, nu mai plătești taxa de înscriere la facultate și nici asigurarea.

  • fiecare facultate își rezervă dreptul de a solicita documente în plus față de cele general valabile (de ex. scrisori de motivație, recomandări, portofoliu etc).

[vc_text_separator title=”Credits” i_icon_fontawesome=”fa fa-copyright” i_color=”black” title_align=”separator_align_left” add_icon=”true” css=”.vc_custom_1466255638550{margin-bottom: -5px !important;}”][kleo_list align=”left”][kleo_list_item icon=”0″]Text: Teona și Alineta[/kleo_list_item][kleo_list_item icon=”0″]Photo: Eurotram Strasbourg devant Bibliothèque nationale et universitaire. Photographer: Maurits90[/kleo_list_item][/kleo_list]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here