update 26 decembrie -> fotografii și înregistrări video – corul ACOR și corul de copii – colinde 11 și 18 decembrie 2016 la Biserica Ortodoxă Română de la Strasbourg


Anul trecut am auzit de formația corală ACOR dirijată de către părintele Iorgulescu exact cu câteva zile înainte de Crăciun. Știam că repetă în fiecare vineri după slujbă și cum îmi era dor de casă și de colinde, am fost să văd dacă pot participa alături de ei.

Era frig afară, poate mai puțin frig decât anul ăsta dar când am ajuns în biserică atmosfera era călduroasă. Luminile în spate erau stinse, mergeau doar cele care luminau jumătatea din față a lăcașului, exact unde era corul.

M-am așezat în spate pe un scaun, cumva nedorind să-mi fie simțită prezența (ajunsesem la jumătatea repetiției).

Erau mulți coriști, nu mă așteptam. Voci frumoase, colinde cunoscute, m-am simțit ca acasă.

Am plecat prima după ce au terminat repetiția. Mi-am dat seama că nu pot recupera în câteva zile munca pe care ei au depus-o ca să ajungă să interpreteze piese atât de complexe pe care eu nu le cunoșteam în variantă de cor mixt. Dar ieșind din biserică mi-am promis că voi face tot posibilul să cânt alături de ei la anu’ (dacă voi mai fi în Strasbourg).

Acea zi a promisiunii se apropie, pe 11 Dec. 2016 corul ACOR (din care fac parte și eu acum)  – dirijor părintele Iorgulescu va interpreta frumoasele noastre colinde. Fiecare dintre noi coriștii am făcut eforturi și sacrificii să participăm la repetiții, ne-am unit și dezvoltat vocile, am trecut prin momente dificile de descifrat partituri și am reușit să îmbinăm armoniile pieselor.

Spiritul sărbătorilor înseamnă și să dăruiești așa că veniți duminica asta, 11 decembrie, la Biserica Ortodoxă Română din Strasbourg să vă dăruim un moment inedit –  colindele noastre românești. Concertul va avea loc după slujbă (în jurul orei 12).

[vc_gmaps link=”#E-8_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”]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here