Concert de colinde și cântece de Crăciun interpretate de Corala ACOR

[concert colinde ACOR, Strasbourg, 2017]

UPDATE 17 decembrie 2017

Concertul poate fi vizualizat în întregime pe site-ul parohiei (Biserica Otrtodoxă Română din Strasbourg): http://www.biserica-strasbourg.fr/category/actualitati/


UPDATE 15 decembrie 2017

Toți cei cu care am schimbat impresii după concertul de colinde ACOR de duminică, ne-au povestit cât au fost de emoționați și plăcut surprinși, iar unii dintre ei care și-au lăsat gândurile să zboare spre amintirile dragi din țară, cu greu și-au stăpânit lacrimile la anumite refrene cunoscute.
Biserica St-Louis, luminoasă și cu o uimitoare acustică, și-a văzut băncile neîncăpătoare pentru mulțimea de spectatori de toate vârstele, români și francezi.
Mulțumim coralei ACOR pentru imersiunea în atmosfera de Crăciun precum și celor ce ne-au pus la dispoziție fragmentele video montate de Ioana Creative Agency:

 


duminică 10.12.2017, biserica Saint-Louis

Corala ACOR a Comunităţii ortodoxe române din Strasbourg are bucuria să îi invite pe toţi cei doritori la concertul de colinde şi cântări de Crăciun pe care îl va prezenta duminică 10 decembrie la ora 16,00, în biserica Saint-Louis-ville – situată la 100 m distanţă de capela română. Este singurul concert public pe care-l va susţine în această perioadă de pregătire a Naşterii Domnului, motiv pentru care prezenţa familiei româneşti de pe meleagurile alsaciene este cu atât mai încărcată de sens!

După cum se ştie, grupul colindătorilor noştri este diferit de la un an la altul, de unde şi sonoritatea specifică a fiecărei prestaţii, în mod firesc irepetabilă. Cu fiecare an suntem tot mai săraci datorită tinerilor care şi-au încheiat studiile sau sejurul la Strasbourg şi părăsesc corala, şi tot mai bogaţi mulţumită celor care, în mod nesperat, sosesc şi se alătură nouă cu prospeţime si curaj. Continuitatea neîntreruptă de aproape 30 de ani a cântării corale româneşti la Strasbourg decurge tocmai din acest paradox al sfârşitului iminent, care se transformă de fiecare dată, in extremis, într-un nou început. De aceea, putem spune că soliditatea coralei ACOR residă în fragilitatea ei regeneratoare. Concertul din 10 decembrie va fi, aşadar, unic – aşa cum unice au fost şi cele precedente! Dar cu o serie de piese noi, a căror frumuseţe ne-a motivat eforturile pe întreaga durată a repetiţiilor.

Prezenţa românilor şi împărtăşirea emotiilor Crăciunului copilăriei, cu mireasmă carpatică, va fi pentru noi cea mai deplină răsplată.

Vă aşteptăm cu drag!

P.S. Site-ul parohiei a fost actualizat prin postarea anunțului privind concertul de colinde de duminica viitoare, 10 decembrie a.c.

Corala ACOR
Preot Vasile Iorgulescu

Credit photo: Christian Creutz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here