Conducătorii și pasagerii de pe motociclete și scootere vor trebui să poarte, în Franța, mănuși certificate CE, din 20 noiembrie 2016.

Da, ați citit bine, atât conducătorul scooter-ului sau al motocicletei cât și pasagerul trebuie să poarte mănuși. Nu e vorba de mănuși pentru frig ci pentru protecție mecanică în caz de accident. Și mai e ceva, nu orice mănuși sunt bune, ele trebuie să fie conforme cu reglementările în vigoare, ceea ce este atestat de inscripția siglei CE pe etichetă.

Decretul a fost publicat în Journal officiel, în 20 septembrie 2016. Această măsură a fost luată pentru reducerea rănirilor grave la nivelul mâinilor și antebrațelor.

Tot în Journal officiel din aceeași zi se precizează că aceste mănuși “trebuie să respecte caracteristicele mănușilor pentru motocicliști, conforme reglementărilor legate de echipamentele de protecție individuală, atestate prin marcajul CE”.

Am dat o scurtă căutare cu google și am găsit de vânzare online aici, începând cu 19,90 €.

Dacă știți alte locuri online sau LaStrasbourg unde se pot achizționa la un preț mai bun, dați-ne de știre sau scrieți vă rog în comments ca să afle și alți bikers / motards.

Mai multe puteți citi aici: https://www.service-public.fr

Credit photos: 50factory.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here