Programul slujbelor 2021 – Biserica Ortodoxă Română din Strasbourg

Adresa Bisericii Ortodoxe Române din Strasbourg14 Rue Sainte-Elisabeth (capela Marie-Réparatrice). Preot Vasile Iorgulescu.

[Cuvinte cheie: biserica romana strasbourg, program, orar, programul slujbelor strasbourg, program liturgic]

Ultima modificare: 9 februarie 2021


1 februarie 2021

Doamne ajutà!
Và reamintesc cà mâine, marti 2 februarie, de Intâmpinarea Domnului, vom sàvârsi Sfânta Liturghie începând cu ora 11:45. Participarea credinciosilor la slujbà este liberà, fàrà obligatia de înscriere prealabilà.

Tuturor, Sàrbàtoare binecuvântatà!
Pr. V.Iorgulescu

După Naşterea Domnului Iisus Hristos, trecând patruzeci de zile şi împlinindu-se vremea curăţiei celei legiuite, Preacurata şi Preabinecuvântata Fecioară Maică plecând din Betleem cu Sfântul Iosif, logodnicul, şi venind la Ierusalim, în Biserica lui Dumnezeu, purtând pe Hristos Pruncul cel de patruzeci de zile, au mers să împlinească Legea Domnului şi să se curăţească după naştere, prin aducerea jertfei celei cuviincioase lui Dumnezeu şi prin rugăciunea preotului.


31 decembrie 2021

  Doamne ajutà!
Và comunic mai jos, asa cum am convenit, link-ul pentru rugàciunea de la ora 23:45 – care se sàvâarseste la trecerea dintre ani:
https://us04web.zoom.us/j/5505599043?pwd=UEE4NE10am9kTGNjL2huZy8zV1dWQT09

ID de réunion : 550 559 9043
Code secret : Xqv4hZ

Searà binecuvântatà!
Pr. V. Iorgulescu


30 decembrie 2020

Doamne ajutà!
Iatà-ne ajunși si la sfârșitul acestui an 2020, atipic din toate punctele de vedere, presàrat cu multe încercàri, temeri si renuntàri. Si nu în ultimul rând cu pierderi. Impàrtàsim gânduri de încurajare si-i asiguràm de rugàciunile noastre pe cei care s-au confruntat – sau se confruntà chiar în aceste zile – cu drama de a-și vedea pàrintii sau apropiati ràpusi de Covidul19. Ne punem cu totul nàdejdile în milostivirea lui Dumnezeu si ne rugàm ca molima aceasta pàcàtoasà sà nu traverseze frontiera dintre ani. Avem si gânduri de recunostintà la sfârșit de an greu, càci, în pofida pericolului ambiant, ne apropiem de capàtul tunelului teferi si, sunt convins, mai solidari între noi decât eram la începutul lui gerar. Este poate lecția supremà a experiențelor prin care a trecut omenirea în ultima perioadà, altfel spus cà avem nevoie unii de altii, cà trebuie sà ne încurajàm, sà ne sustinem si sà ne protejàm reciproc. Hristos ne îndeamnà de-altfel ca, în astfel de momente, când ni se pare cà totul se nàruie în jur, sà dàruim aproapelui nostru exact ceea ce ne lipsește nouà – credința, curajul, încrederea – càci “dàruind vei dobândi”! Paradoxul este verificat : dàruieste din ceea ce nu ai si vei obtine dublu, iar dacà nu poti dàrui nimic, oferà-i aproapelui màcar zâmbetul; vei vedea cà de la o vreme începe sà se lumineze de la el si chipul tàu…

Aveam obiceiul sà ne întâlnim la bisericà, pentru slujba specialà, în noaptea dintre ani. Nu o vom putea face de data aceasta, dar cei care doresc sà se conecteze pe zoom, vom consacra un mic moment de rugàciune mâine searà, la ora 23:45.
Và voi transmite legàtura în timp util.

Iatà programul liturgic al zilelor urmàtoare:
– vineri 1 ianuarie – Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la ora 10:00.
– sâmbàtà 2 ianuarie – Vecernia la ora 17:30
– duminicà 3 ianuarie – Utrenia la ora 9:00, Sfânta Liturghie la ora 10:00.
– marti 5 ianuarie – priveghere la ora 17:30, urmatà de Molitfele Sfântului Vasile cel Mare (a nu uita : ajunul Bobotezei este zi de ajunare completà!)
– miercuri 6 ianuarie – Botezul Domnului – Sfânta Liturghie la ora 11:45, urmatà de Sfintirea mare a apei (Aghiasma mare)
– joi 7 ianuarie – Soborul Sfântului Ioan Botezàtorul – Sfânta Liturghie la ora 11:45.

Fie ca Dumnezeu sà ne însoteascà pe fiecare dintre noi, familiile noastre si pe toti cei dragi pe drumul slujirii, al înfràtirii si al luminii!
LA MULTI ANI!
Pr. V. Iorgulescu

PS Sà terminàm perioada colindelor cu frumosul program de la Viena, de acum doi ani (8 – 9 decembrie 2018), când opt corale românesti din mai multe tàri europene s-au succedat în cadrul Festivalului-concurs “Hristos Se naste, màriti-L!”
Corala ACOR evolueazà între minutele 58:00 – 1:08
https://www.facebook.com/Ruoki.Wien/videos/262545077756882/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here