Octombrie La Strasbourg începe cu un proiect de suflet, la care Reprezentanța Republicii Moldova la Consiliul Europei vă invită pentru a cunoaște și a interacționa cu „Trei femei din Moldova”, din trei domenii diferite de activitate:

1. CARTE. Zina Zen: Blogger și autor de cărți.

Chiar dacă nu are în palmaresul său zeci de cărţi lansate, Zina Zen se poate mândri cu cele mai de succes opere. În 2014 debutează cu proza scurtă, alături de Vica Demici, la editura Cartier. „paraLELE” a fost cea mai vândută carte a anului 2014. În 2015 lansează cartea de poezii „It’s complicated”. Poeziile conduc la colaborarea, în calitate de textieră, cu artiști din Republica Moldova și România. În 2015 câștigă trofeul Șlagărul Anului pentru piesa „Noi doi”, interpretată de Natalia Barbu. În 2016 lansează romanul „513”.

2. ANTREPRENORIAT & INOVAȚIE. Rusanda Cojocaru: inventatoarea Bookletta

Bookletta, geanta pentru femeia care citește, este creația Rusandei Cojocaru, antreprenoare la București, unde s-a stabilit acum 11 ani. În 2013, Rusanda Cojocaru a fost numită Omului Anului în R. Moldova (VIP Magazin), iar în 2017 a fost nominalizată pentru Femeia Anului în România (categoria antreprenoriat, Revista Avantaje). Bookletta este o geantă-inovație: are un geam transparent prin care se poate vedea cartea pe care o citești. De altfel, fiecare geantă vândută are inclusă o carte cadou, astfel Bookletta promovează cultura și încurajează lectura, într-o lume tot mai dominată de gadgeturi.

3. MUZICĂ. Vika Mahu: solista formației „Millenium”

Îndrăgita solistă din prima formulă a formației „Millenium”, Vika Mahu, a obținut diploma de muzicolog în Franța, iar în prezent, lucrează în domeniul arhitecturii în Besançon. A cântat și cu alți muzicieni, și singură, sub numele de Victoria Oteea. Deși locuiește în Franța iar meseria de bază este cea de arhitect, continuă să aibă concerte, atât în Moldova, cât și în afara ei. Cântă în limba franceză, română și engleză. Printre melodiile Vikăi amintim reinterpretarea celebrei „Băsmăluța”, „Dor de tine, Dor”, „Adio, dragă”, „Foaie verde, bob năut”, „Spune-mi”.

Vă invităm să le cunoașteți creațiile, să le ascultați și să fiți parte din povestea lor în cadrul unui cocktail organizat de Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, pe 1 octombrie 2017, ora 13:00, Asociația Parlamentară Europeană: 76 allée de la Robertsau, 67000 Strasbourg (acces liber, dar rugăm confirmarea prezenței la strasbourg@mfa.md).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here