[vc_text_separator title=”Câteva idei de scurte excursii ‘en vélo’ în jurul Strasbourgului:” i_icon_fontawesome=”fa fa-bicycle” i_color=”custom” i_size=”xs” title_align=”separator_align_left” align=”align_right” add_icon=”true” i_custom_color=”#c02026″]
  • În frumosul domeniu al castelului Pourtalès, lângă Robertsau, există mai multe piste ciclabile asfaltate precum și piste de VTT prin pădure. Pistele nu sunt dificile iar peisajele sunt neașteptat de sălbatice ținând cont de apropierea față de oraș. Parcul are o lungime de 5-6 km, permițându-vă să vă planificați traseele după bunul plac. Există 3 parkinguri, locuri de picnic, teren de tenis, lac de pescuit, mai multe sculpturi moderne integrate în natură, castelul Pourtalès cu tot cu iaz și stufăriș, licurici fosforescenți, bunkere din al doilea război mondial, canale acoperite de mătasea broaștei și altele (undeva pe malul unuia dintre lacuri, și o mică plajă de nudiști).
  • Spre nord, pe pista ciclabilă de-a lungul canalului Rhin -> Marne, cu trecere pe lângă Brumath și Hochfelden până la Saverne (45 km) și posibil tur sau retur în tren (există vagoane cu spații pentru biciclete)
  • Spre sud, pe lângă canalul Rhin -> Rohne, puteți pleca de lângă spitalul civil sau din Petite France (printr-o portiță de lângă barajul Vauban), pe lângă Ill, cu trecere pe lângă Illkirch, Plobsheim, Erstein (24 km)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here