Oraș plat și cu suprafață relativ mică, Strasbourgul pune la dispoziția iubitorilor de vélo, cea mai mare rețea de piste ciclabile din Franța (560 km). Bine întreținute și suficient de largi (pe multe segmente pistele sunt duble, cu bandă pentru fiecare sens) fac legătura între principalele obiective turistice (de ex. între gară și catedrală) precum și între centru și suburbii. De asemenea, permit o deplasare agreabilă între centru și marile spații verzi din oraș și împrejurimi (Orangerie, Pourtalès, lacurile Baggersee, Achard, Bischheim) sau de-a lungul canalelor navigabile și a Rhinului.

Rețeaua de piste ciclabile a orașului se continuă cu trasee mult mai largi, care leagă Strasbourgul de restul Alsaciei precum și de Germania.

Bicicletele se pot închiria de la Vélhop pe diferite perioade (ora 1 €, ziua 6 € , săptămâna 18 €). Există formule de abonament pentru perioade mai lungi precum și reduceri pentru <26 ani și pentru cei care au abonament la transportul în comun.

Cei care folosesc bicicleta în mod regulat pentru deplasări apropiate de stațiile automate de închiriere (vezi harta și câte biciclete sunt disponibile în fiecare stație) pot opta pentru abonament + o mică taxă de închiriere la fiecare folosire).

Bicicletele sunt destul de solide, sunt prevăzute cu dinam și faruri, au pe ghidon un coș încăpător și dispun de sistem antifurt.

Pont: dacă le închiriezi pe perioade îndelungate, beneficiezi de întreținere gratuită o dată la 3 luni.

Dacă cumpărați o bicicletă nouă, nu o lăsați nesupravegheată în spații publice, chiar și legată, pentru că furturile de biciclete la Strasbourg sunt încă dese iar cele noi sunt ținta nr 1. Dacă aveți o bicicletă mai scumpă de 100 € : parcați-o (legată) în spații private închise și pentru orice tip de bicicletă achiziționați un sistem antifurt (antivol) mai scump, dintre cele peste 20 € și duceți bicicleta la marcat.

Pentru a cumpăra o bicicletă second-handhttp://le-caveau-du-velo , http://www.velook.fr/http://velo-occasionhttp://www.paruvendu.fr/http://velolandcitystrasbourg.fr

Câteva idei de scurte excursii ‘en vélo’ în jurul Strasbourgului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here