Înscrierea pe net pentru a vota prin corespondență, din străinătate, pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020 se face foarte repede (5 minute) dacă aveți cele 2 acte pregătite: un act de identitate românesc și un justificativ de domiciliu (cu adresa din străinătate unde doriți să primiți plicul cu buletinul de vot), pe site-ul https://www.votstrainatate.ro/ .

E nevoie de o poză după buletin sau pașaport (făcută cu telefonul e bună dacă e clară) și un justificativ de domiciliu în străinătate (lista cu ce document poate fi luat în considerare este postată în imaginile de mai jos) – în principiu o poză după factura de curent sau internet e suficientă.

Termenul limită pentru înscriere este 22 octombrie!

Având în vedere măsurile luate în Franța și în alte țări pe timpul pandemiei, sunt șanse ca procesul de votare directă la secțiile din diaspora să fie foarte perturbat și rândurile de așteptare să fie lungi, iar în decembrie nu e chiar temperatura ideală pentru stat afară ore în șir.

Știm cu toții că diaspora influențează mult rezultatul alegerilor din țară deci fiecare vot al nostru contează pentru cine va conduce România în următorii ani.

Pașii pentru înscriere sunt prezentați în imaginile de mai jos. E nevoie de o adresă de mail validă (și la care aveți imediat acces), pentru că acolo vi se va trimite un link de validare, fără de care înscrierea nu e valabilă:

vot corespondenta diaspora alegeri parlamentare 2020 prima pagina
vot corespondenta diaspora alegeri parlamentare 2020 prima pagina
vot corespondenta diaspora alegeri parlamentare 2020 formular 1
vot corespondenta diaspora alegeri parlamentare 2020 formular 1
vot corespondenta diaspora alegeri parlamentare 2020 formular 2
vot corespondenta diaspora alegeri parlamentare 2020 formular 2
vot corespondenta diaspora-alegeri-parlamentare-2020 lista acte justificativ domiciliu
Oricare document din lista e valabil ca justificativ de domiciliu ( vot corespondenta diaspora alegeri parlamentare 2020 )
vot corespondenta diaspora alegeri parlamentare 2020 mesaj final
Mesajul care trebuie sa apara la sfarsitul inscrierii online ( vot corespondenta diaspora alegeri parlamentare 2020 )

Drepturile de autor ale imaginilor din articol și a celei din cover aparțin Autorității Electorale Permanente din România.

1 COMMENT

  1. Buna ziua
    Ma numesc Faur Mircea și am optat pentru votul prin corespondenta dar pana la data de azi 25 noiembrie nu am primit buletin de vot îmi puteți explica de ce
    Mulțumesc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here