Ziua IEI 2017 La Strasbourg, Franța

Comunitatea Românilor de La Strasbourg sărbătorește Ziua Universală a IEI, sâmbătă 24 iunie, în Petite France

Event Facebook: Ziua IEI La Strasbourg.

De Ziua Universală a IEI, româncele captează atenția lumii întregi, purtându-și cu mândrie frumoasele broderii cusute manual sub forma motivelor florale sau geometrice, transmise prin tradiție, de-a lungul a zeci de generații.

Comunitatea La Blouse Roumaine a reușit cu succes să pună în valoare și să facă cunoscută mapamondului faimoasa piesă vestimentară și a ales ziua de Sânziene pentru celebrarea ei. Unul din efectele imediate, care a luat amploare în ultimii ani, a fost organizarea de întâlniri în cadrul comunităților românești din diaspora cu ocazia acestui eveniment.

În acest an, propunem Petite France ca și loc de întâlnire pentru a sărbători Ziua IEI La Strasbourg.
Am ales această locație pentru ca în cadrul fotografiilor ce vor fi realizate să apară în fundal elemente de arhitectura specifice orașului alsacian.

Vă invităm așadar să vă îmbrăcați IA și să punem împreună Strasbourgul pe harta orașelor lumii care sărbătoresc Ziua Universală a IEI 2017.

Practic:

Ne întâlnim sâmbătă la ora 17 în parcul de pe Quai de la Petite France (între Ponts Couverts și Pont Tournant, lângă restaurantul L’Ami Schutz).

În parc există zone cu iarbă verde unde cei ce doresc pot să amenajeze un picnic. Iubitorii de terase se pot răcori la mesele umbroase de L’Ami Schutz sau la alte terase din apropiere.

Oricine e binevenit la această întâlnire deci nu ezitați să vă invitați prietenii dând share evenimentului de pe facebook Ziua IEI La Strasbourg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here