Friday, June 5, 2020

ECHIPA LaStrasbourg

Ne-am unit forțele să îți aducem răspunsuri la situațiile în care ai nevoie de un prieten, un sfat, un aliat.

Vom vorbi imediat despre noi, cine suntem și ce ne motivează dar mai întâi să punem lucrurile în perspectivă și să spunem de ce am creat LaStrasbourg.com :

Să presupunem că ești român și pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă locuiești sau vei locui în străinătate, de exemplu în Franța, La Strasbourg. Ți-ai dori să știi cum poți să-ți găsești o locuință care să nu coste scump, un job (temporar sau de durată), să știi cum să-ți rezolvi rapid și fără bătaie de cap diverse treburi administrative, să știi cine te poate ajuta cu diverse servicii (stomatologi și medici români, traducători, avocați, servicii de transport, pet-sitteri, instalatori etc) și cum să-ți faci prieteni printre românii de aici.

Binențeles, te înscrii pe grupurile de români din străinătate de pe Facebook (asta dacă ai un cont pe Fb) și pe diverse forumuri, unde pui întrebări despre lucrurile care te interesează și unde aștepți ca cineva de treabă să te ajute cu o informație utilă. Și acum începe distracția:

  • de multe ori întrebarea a fost pusă și de alții înaintea ta, iar cei ce au răspuns deja de mai multe ori nu se mai simt motivați să răspundă
  • cei care îți răspund, nu răspund la obiect, asta în cazul cel bun, nemaivorbind de cei care nu te iau în serios sau, sub protecția anonimatului, te tratează cu aroganță și agresivitate
  • în final, te alegi cu informații “din auzite”, parțiale sau trunchiate, pe care nu știi dacă te poți baza.

Aici intervenim noi, furnizând informații la mare căutare, greu de găsit în altă parte și din surse verificate (site-uri oficiale cu link-urile precizate și sfaturi din experiența personală a colaboratorilor) care îți salvează timp, energie și bani, de care ai nevoie pentru a-ți continua noua ta viață din Franța, de La Strasbourg.

De asemenea, suntem cunoscuți în comunitate prin faptul că promovăm serviciile, produsele și activitățile inițiate de românii de La Strasbourg: scrie-ne despre proiectul tău și-l vom face cunoscut până departe!

Cine suntem ?

DOREL TODERICI

Fondator & Social-Media Zealot

editez și post-editez articole, stabilesc noi colaborări și parteneriate, de cele mai multe ori eu sunt cel care îți răspunde la commenturi pe site sau la întrebările de pe Facebook și Twitter

Recomand celor veniți La Strasbourg să facă rost de o bicicletă și să exploreze Parcul Pourtales, mai ales pe cărările neasfaltate unde natura e mai sălbatică.

Am ales să fac parte din echipa LaStrasbourg pentru că … îmi place să pun în legătură oamenii între ei, să-i ajut cu informații și să-mi fac prieteni în cadrul comunității de români. Cred că fiecare ar trebui să împărtășească o parte din cunoștiințele și experiența lui de viață de aici pentru a-i ajuta pe cei ce au nevoie de sprijin.

Trăiesc de peste 10 ani La Strasbourg, sunt voluntar ADERS și am fost coordonator al echipei de voluntari în cadrul Festivalului de Film Românesc de La Strasbourg în 2014 și editor web al site-ului acestui festival. În rest, sunt medic.

Sâmbătă seara, între prieteni, mă auzi discutând despre …. impactul pe care îl au rețelele de socializare în viața noastră și felul în care ne pun în contact cu oameni deosebiți și cu oportunități altă dată de neimaginat. Despre afaceri și programe de educație online. Râd zgomotos când prietenii vin cu propuneri pentru #difrao – Dictionnaire Fr-Ro Après l’Oreille (creat pe twitter).

IOANA ȚIBULCĂ

Fondator & Jongleur Multimedia

am grijă de tot ce înseamnă branding și întreținerea platformei, poze, layout, optimizare și dezvoltare web

Recomand celor veniți La Strasbourg să nu rateze: Musée historique de Strasbourg, după părerea mea cel mai bine organizat muzeu. Sugerez să-ți iei ghidul audio și să pornești în explorare, să apeși butoanele și să probezi coifurile de cavaleri. Cănd ajungi în dreptul clopotului – ai un ciocănel agățat… știi ce-i de făcut 🙂

Am ales să fac parte din echipa LaStrasbourg pentru că …. ideile bune merită să prindă viață. Cu cât sunt mai multe care ajung să se transforme în realitate cu atât mai mulți oameni își pot îmbunătăți existența. În echipa LaStrasbourg, experiența mea de organizare și implementare de proiecte plus cunoștințele de design multimedia și soluții tehnologice mă fac să fiu omul potrivit la locul potrivit.

Sâmbătă seara, între prieteni, mă auzi discutând despre …. Desene animate (asta dacă nu vizionăm unul chiar atunci), Filme, Tehnologie, Povestiri de-ale suflețelului, Principii și Teorii Filozofice (discutând dar mai mult ascultând cum se formează/unesc păreri, spectacol pe care l-aș descrie ca și un dans de culori pe o pânză albă).

RALUCA OPRINCA

Studentă – Traducătoare

Recomand celor veniți La Strasbourg să nu rateze: panorama de pe barajul Vauban, muzeul alsacian, catedrala ziua şi noaptea, natura dimprejur, parcul Orangerie, pieţele de Crăciun.

Am ales să fac parte din echipa LaStrasbourg pentru că …. mi-ar fi plăcut şi mie să existe un astfel de site cu informaţii utile când am venit LaStrasbourg şi mă bucur că am ocazia să ajut români care ajung aici acum.

Sâmbătă seara, între prieteni, mă auzi discutând despre …. călătorii, şcoală, provocările vieţii de zi cu zi în Franţa.

Gigi Le Stretch

Sunt Gigi le Stretch și ca adept al profilaxiei întinderilor musculare, fracturilor logice și entorselor emoționale, vă propun ocazionale excerciții de stretching pentru mușchi, minte și miocard.

Recomand celor veniți La Strasbourg să nu rateze: târgurile de vin și circuitele de bicicletă toamna, chiar și în combinție, dar cu moderație, aviz temerarilor.

Am ales să fac parte din echipa LaStrasbourg pentru că …. sunt La Strasbourg “et ça tombe bien”, vorba francezului.

Sâmbătă seara, între prieteni, mă auzi discutând …. cu oricine despre orice, cu doar două condiții: fizică și psihică 🙂

TALIDA BIGHIU

Word magician ( @ADERS și nu numai)

Recomand celor veniți La Strasbourg să nu rateze: La Quinzaine du Cinéma Roumain și spațiul Dada din muzeul de artă modernă și contemporană. 

Am ales să fac parte din echipa LaStrasbourg pentru că …. reprezintă cea mai concentrată doză de minunăție umană pe care am întâlnit-o vreodată în diaspora.

Sâmbătă seara, între prieteni, mă auzi discutând despre …. poezie, studenție, terorism, drept internațional și filmele lui Xavier Dolan. 

BIANCA-ELIZA ONEAȚĂ

Studentă – Traducătoare

Recomand celor veniți La Strasbourg să nu rateze: Târgul de Crăciun, parcurile Jardin des deux Rives și Orangerie, muzeele, plimbările cu bicicleta și Românii LaStrasbourg.

Am ales să fac parte din echipa LaStrasbourg pentru că … îmi place să ajut oamenii și știu cât de greu este să pornești singur la drum.

Sâmbătă seara, între prieteni, mă auzi discutând despre …. cărți, seriale, povești pentru copii, excursii, gătit.

DANIEL PLĂIAȘU

Jurnalist, consultant media content, etnolog

Recomand celor veniți La Strasbourg să se bucure atât de oraș cât și de Alsacia în ansamblu.

Locul meu preferat din oraș este ecluza de lângă ENA, unde îmi place să stau pe banca din Petite France și să ascult cum curge apa, mă relaxează.

Vă recomand ca alături de celelalte muzee să vizitați și muzeul Voodoo. Vi-l recomand vouă cum mi-l recomand și mie, încă nu l-am văzut dar știu la ce să mă aștept.

Am ales să fac parte din echipa La Strasbourg pentru că este mai mult decât un site dedicat românilor din Strasbourg și evenimentelor din oraș, este o comunitate activă și dinamică.

Sâmbătă seara, între prieteni, îmi place să vorbesc! Despre ce? Cam orice, dar istoriile de viață și de locuri mă atrag cel mai mult. De la discuții intelectuale (filosofie, istorie, politică) la desene animate și Catan.

Unde ne găsești și cum poți interacționa cu noi și prietenii noștri?

Noile articole de pe site apar și pe pagina noastră de Facebook, unde postăm și alte noutăți și informații utile mai mărunte sau de ultima oră, care nu apar pe site. De asemenea pe pagina de Facebook transmitem live de la evenimentele interesante de La Strasbourg.

Tot pe Facebook poți să participi la discuțiile cu alți Români La Strasbourg, grup în care îți poți face noi prieteni chiar dacă nu locuiești (încă) La Strasbourg. Tot aici poți să pui întrebări despre viața în Franța și poți să-ți promovezi activitatea comercială sau de voluntariat dacă se desfășoară în Alsacia sau Baden-Wurttemberg.

Ca să fii sigur că nu pierzi nimic din ce apare nou pe site, înscrie-te acum la newsletterul nostru de unde îți trimitem, o dată pe săptămână, sumarul ultimelor articole precum și două-trei linkuri la articole cu informații practice. Vei primi instant ca și bonus articolul – infographic care îți va arăta cum poți plăti chiria mai ieftin în Franța, indiferent dacă stai la apartament, casă sau cămin.

Dacă ești fan Twitter, dă-ne follow și-ți dăm followback. Dacă ne mai dai și vreun RT la unul din tweeturile noastre, vom fi fanii tăi nr 1. Când vedem lucruri interesante La Strasbourg sau în împrejurimi, transmitem live și pe Twitter, prin Periscope.

Pe YouTube punem de obicei filme legate de viața românilor de la Strasbourg,  și diverse clipuri prin care oferim informații și relatăm evenimente. De exemplu poți vedea un fragment dintr-o nuntă în costume populare românești La Strasbourg, Ziua IEI La Strasbourg sau show-ul de lumini proiectate pe Catedrală. Printr-un subscribe la canalul nostru, vei fi la curent când adăugăm un nou video.

Instagram – imagini cu locuri interesante de vizitat, hobby-uri și lucruri care ne inspiră. Binențeles, legate de LaStrasbourg.