Asigurarea școlară în Franța – tipuri de asigurări, exemple, prețuri, modalități de rambursare

(asigurare scolara franta)

Ei da, s-a terminat vacanța și piticii noștri cu mic cu mare se întorc la școală.

Ce e bine de știut :

Față de România, asigurarea școlară este obligatorie în Franța.

Acest lucru este valabil fie că copilul dumneavoastră este înscris la creșă, grădiniță, școală, centre de loisirs sau facultate.

Există două tipuri principale de asigurare școlară, și anume :

  1. Asigurarea școlară de responsabilitate civilă (responsabilité civile)

Ea este obligatorie în toate instituțiile de învățământ. Asta înseamnă că dacă copilul dumneavoastră rănește un alt copil sau strică ceva în incinta școlii, garanția de responsabilitate civilă intervine pentru reparațiile daunelor. Această garanție o aveți deja inclusă și în contractul de locuință.

2. Asigurarea școlară individuală în caz de accident și/sau extraşcolară (individuelle accident et/ou extrascolaire)

Ce se întâmplă în cazul în care copilul dumneavoastră se rănește singur? Ei bine, doar asigurarea școlară de responsabilitate civilă nu este suficientă pentru a proteja copilul d-voastră și nici o firmă de asigurare nu intervine pentru acoperirea urmărilor accidentului (fie că s-a rănit, și-a rupt ochelarii, dintele etc).

Multe școli cer părinților ca în asigurarea școlară să fie inclusă și asigurarea individuelle accident sau extrascolaire (aceste două apelații pot apărea separat sau împreună în funcție de compania de asigurări). De verificat cu învățătoarea/profesorul referent dacă este nevoie.

Asigurarea “Individuelle accident” protejează copilul d-voastră în cazul în care se lovește singur, iar asigurarea “extrascolaire”, în toate situațiile în care clasa lui participă la diverse ieșiri sau activităti pedagogice, tabere (colonie de vacances), perioade de practică (stages), adică tot ce înseamnă în afara cursurilor de la școală.

Pe scurt, dacă responsabilitatea civilă acoperă daunele pe care copilul le poate provoca altora (camarazi, profesori, școală …), asigurarea individuelle accident/extrascolaire acoperă :

  • rănile corporale suferite de copilul dumneavoastră în caz de accident, inclusiv ochelari, proteze și echipament
  • suportul educațional în timpul convalescenței (cursurile aduse acasă sau predate de un profesor la domiciliu)
  • spitalizarea, costurile tratamentului medical, costurile de căutare și salvare
    după caz, plata unei sume de capital în caz de invaliditate permanentă și cheltuielile de înmormântare în caz de deces.

Cât costă asigurarea școlară în Franța?

Companiile de asigurări propun mai multe formule de asigurare școlară în funcție de alegerea părinților.

Pentru o formulă completă calculați undeva între 1.50€-2.00 €/lună.

Dacă copilul d-voastră poartă ochelari, și ați optat pentru asigurarea școlară și extrașcolară, asigurați-vă totuși că formula aleasă include rambursarea lor (pot exista și formule cu cele două garanții dar cu paliere de rambursare minime).

În cazul în care aveți deja o asigurare de locuință, puteți să subcrieți doar complementul de poliță în care și copilul d-voastră este protejat. Totuși, este de notat faptul că indemnizaţia în caz de responsabilitate civilă din cadrul poliței asigurării de casă va fi supusă francizei generale a contractului.

Modalități de rambursare

În orice situație, în cazul unui accident, părintele va face o declarație către asiguratorul lui. În primul timp se așteaptă rambursarea din partea casei de asigurări de care aparțineți (sécurité sociale + mutuelle santé) și doar pe urmă, dacă rămâne o diferență de plătit din buzunarul d-voastră, polița de asigurare plătește restul.

Informațiile sunt de ordin general, fiecare companie are propriile reguli de suscriere ! Sper să vă fie de folos !

Cabinetul BRODOWSKI ASSURANCES vă propune asigurări școlare și extra-școlare începând de la 9.90€/an.

Dacă doriți să aflați și alte informații legate de tipurile de asigurare din Franța, vă invităm să urmăriți pagina noastră ASIGURĂRI BRODOWSKI FRANȚA.

Violeta Polat – courtier en assurances – Asigurări Brodowski Franța.

Web Edit – LaStrasbourg
Cover Photo Edit – ioanastudio.com

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here