Ambasadorul Sabin Pop, împreună cu echipa ADERS (foto: Diana Lungulescu)

Consulatul General al României la Strasbourg a organizat joi, 29 martie, un eveniment în cadrul căruia s-a aniversat Centenarul Unirii Basarabiei cu România, unul din momentele cele mai importante ale istoriei poporului român, moment consfințit în 27 martie 1918, prin decizia Sfatului Țării din Basarabia de a se uni cu Țara-Mamă.

Ambasadorul Sabin Pop, Consul Onorific al României la Strasbourg (foto: Diana Lungulescu și Cătălin Crețu)

După salutul oficial al domnului ambasador Sabin Pop, domnia sa i-a menționat pe artizanii și semnatarii actului Unirii de acum 100 de ani. Preotul Vasile Iorgulescu a reiterat contextul istoric și importanța momentului Unirii, printr-o lecție specială de istorie.

D-ul Vasile Iorgulescu, preot al Bisericii Românești din Strasbourg (foto: Diana Lungulescu și Cătălin Crețu)

 

Ulterior, un program artistic conceput de către Association des Etudiants Roumains de Strasbourg (ADERS) a produs multă emoție în rândurile invitaților. Din program au făcut parte: Talida Bighiu, președinte al ADERS, prezentând dinamica poeziei contemporane românești, pe cele două maluri ale Prutului, Veronica Botnarenco, recitând “Miorița”, Felicia Rusu, interpretând “Maluri de Prut” și, nu în ultimul rând, violonistul Marius Stoian, încântând asistența cu o suită de melodii românești, cântate la vioară.

Evenimentul a fost organizat de către Consulatul General al României la Strasbourg, cu sprijinul Association des Etudiants Roumains de Strasbourg – ADERS, al Bisericii Românești din Strasbourg și magazinului de produse românești Prăvălia Românească – Épicerie de l’Est Strasbourg.

Alte imagini (foto: Diana Lungulescu, Cătălin Crețu, Cristian Cațan):

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here