Cum să te înscrii la orice facultate din Franța, înainte de data limită – 13 martie!

[tutorial video][inscriere facultate franta 2018]

Ești la liceu în clasa a XII-a și te gândești că o diplomă obținută într-o universitate din Franța ar valora mai mult pentru viitorul tău decât una din România. Sau poate că ești deja student în țară, dar îți dorești să-ți continui studiile în Franța. Te visezi student la Sorbona, sau la o universitate de pe malul Mediteranei sau, de ce nu, la doi pași de instituțiile europene, pe granița cu Germania, La Strasbourg.

Te gândești că ți-ai încerca norocul să-ți depui dosarul de înscriere la o facultate din Franța, că doar nu ai nimic de pierdut și s-ar putea ca răspunsul de ADMIS să-ți apară într-o bună zi, printr-o notificare, direct pe ecranul telefonului.

Dar ți-e groază când te gândești că viața de student în Franța pare un vis îndepărtat, că trebuie să-ți pregătești dosarele de admitere și să aplici printr-un formular de înscriere complicat, într-o limbă străină.

Ți-ai dori să ai un prieten care a mai făcut asta și care să-ți explice pas cu pas cum să completezi dosarele și cum să cauți universitățile din Franța unde-ți dorești să fii student. Ce opțiuni să alegi, unde să fii atent și ce greșeli să nu faci înainte să fie prea târziu.

Și să-ți răspundă la multe alte întrebări care îți vin în minte: la câte facultăți te poți înscrie? în ce ordine? te poți înscrie la mai multe facultăți în același oraș? ce nivel de franceză trebuie să ai? e necesară de pe acum diploma de Bac? cum trebuie structurat CV-ul? e nevoie de scrisoare de intenție? există bursă socială? câți dintre studenții români din Franța reușesc să treacă cu bine în anul doi? când vei afla răspunsul dacă vei fi admis? există o a doua șansă dacă nu ai fost admis din prima?

La toate acestea, am răspuns pe parcursul unui tutorial video în care am completat formularele de admitere, parcurgând toți pașii necesari pentru crearea unui profil de candidatură online și obținerea unui număr de dosar. În partea a doua, am dat ca exemplu căutarea a două facultăți din Franța (se pot alege mai multe), pe care le-am adăugat la lista de opțiuni și am detaliat fiecare element pe care trebuie să-l conțină dosarele de înscriere.

Ai o adresă de mail validă? E tot ce ai nevoie ca să începi!

Înscrie-te la facultate în Franța acum!

Scopul tutorialului este să facă înscrierea la facultate simplă și rapidă, fără bătăi de cap, chiar dacă nu ești premiantul clasei la franceză. Este un inscription walkthrough de la ceea ce poate părea Mission Impossible (visul de a fi student în Franța) și momentul în care ai validată lista cu facultățile și aștepți ^acea notificare^ cu orașul francez în care vei fi student din toamnă: Mission Complete!

Discuțiile din tutorial au loc între Raluca, studentă la Strasbourg, și Dorel, care își ia în serios rolul de candidat la admiterea în Franța și pune o mie de întrebări la fiecare formular și dosar.

Data limită oficială, pentru crearea listei de opțiuni, este 13 martie, însă te sfătuim să începi acum, pentru a avea un avans în cazul în care serverele vor fi suprasolicitate în ultimele zile sau dacă vei întâmpina dificultăți cu deciziile de pe parcurs.

Nu mai amâna, începe azi cu ajutorul tutorialului și ai să vezi că e mai ușor decât pare! Fii student în Franța mai repede decât ai spune omelette au fromage!

Vreau să fiu student în Franța!


Design Photo Cover: IoanaCreativeAgency

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here