Fotografi români în Strasbourg: TAG by Teona

De câțiva ani încoace Strasbourgul și comunitatea de români de aici se regăsesc destul de des în pozele unei tinere pasionate de fotografie. În spatele numelui TAG Photography, sau mai nou – TAG by Teona, puțini știu că se află o studentă la cinema, pasionată de fotografie încă din liceu.

Teona a petrecut un an de schimb universitar în Montréal unde a descoperit diverse forme de expresie artistică pe care le redă constant în fotografiile ei. De la cinema-ul de animație de tip stop motion până la fotografia pe film, o parte importantă din ceea ce o definește ca artist e experimentarea continuă. De curând a început să experimenteze shootinguri foto inspirate din estetica de revistă. Este un tip de fotografie pe care ar vrea să îl aprofundeze și să-l îmbine cu idei conceptuale. Teona abordează diverse tipuri de teme fotografice: evenimente sociale/mondene, portrete, shooting-uri în natură, în studio, digitale sau pe film, păstrând în permanență un gând deschis emoției și spontaneității.

Lucrările ei au fost expuse de-a lungul timpului în diverse instituții printre care Teatrul Național din Strasbourg, Lieu d’Europe, Palatul Universitar, precum și în diverse spații de expoziție din cadrul Universităților din Strasbourg și Montréal.

În așteptarea unei expoziții personale, câteva dintre fotografiile sale pot fi văzute

  • până pe 15 iunie la SPACS (43, rue Goethe), în cadrul expoziției “Souvenirs d’enfance”
  • în perioada 1 – 14 septembrie și 17 – 31 octombrie la Agora universitară (Bâtiment Le Platane – Allée René-Capitant – Campus Esplanade)
  • în perioada 15 septembrie – 16 octombrie – în holul centrului administrativ al orașului (Primăria Strasbourg-ului, 1, place de l’Etoile)
  • în perioada 3 – 30 noiembrie la Maison Universitaire Internationale (11 Presqu’île André-Malraux).

În prezent, Teona își crează propriul site și se încăpățânează să-și facă un nume într-un mediu foarte competitiv. Noi îi dorim lumină bună, inspirație și timp pentru a-și realiza toate ideile crețe, iar comunitatea La Strasbourg vă dă întâlnire cu TAG by Teona prin intermediul fotografiilor realizate în Petite France pentru Ziua Universală a Iei.

Facebook : https://www.facebook.com/tagbyteona/

Instagram : https://www.instagram.com/tagbyteona/

Site : www.tagbyteona.com

Articol : Olga Baltag

Mai mult : clipul Ziua IEI La Strasbourg în care am surprins-o pe Teona în plin proces de creație fotografică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here