Pentru cei care nu ați mai auzit de acest eveniment (mă includ aici – tocmai am căutat pe Google semnificația) vizualizați video-ul pentru ca să vă faceți o idee.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=0fl0xvFNMKo”]

Cum de am ajuns să caut cu google ” 771 Procesiune ancestrală a tortelor ” ? Păi de la anunțul Nepsis Strasbourg, care cu ocazia acestui mare eveniment, organizează sâmbătă 3 decembrie, un pelerinaj la moaștele Sfântului Nicolae, la Saint-Nicolas-de Port în apropiere de Nancy.

Eu personal am mai participat la un pelerinaj organizat de către echipa Nepsis Strasbourg la Mont Sainte Odile și pot spune din proprie experiență că aceste inițiative sunt foarte bine organizate și aduc acel ceva spiritual, înclinând un pic balanța care ne ține foarte prinși în ritmul alert de viață la care toți suntem supuși zi de zi.

Poți citi aici mai multe despre primul meu pelerinaj la Mont Sainte Odile.

Programul pelerinajului la Saint-Nicolas-de Port este următorul:

15h : Plecare din fața bisericii ortodoxe române din Strasbourg (14 rue Sainte-Elisabeth). Cei care nu dispun de mijloc de transport sunt rugați să se semnaleze fără întârziere pentru a căuta soluții de covoiturage

17h : Sosire la St. Nicolas de Port

17h – 19h30 : Parada tradițională și vizita Pieții Craciunului
20h30 : Cea de a 771 Procesiune ancestrală a torțelor în Biserica Sfântului Nicolae cu participarea preoților din întreaga lume (19h30 deschiderea porților).

22h30 : Încheierea zilei si înapoierea la Strasbourg.

Vrei și tu să participi? Aici ai link-ul evenimentului.

Pentru mai multe detalii poți contacta organizatorii pe adresa nepsis.strasbourg@gmail.com sau la nr. 06 14 16 20 34 (Adela Cobzaru).

Citește aici mai multe despre programul Festivités de la saint Nicolas.

Cine a adus moaștele Sf Nicolae în acest loc? Când a avut loc prima procesiune cu făclii? Care e legătura acestei biserici cu Ioana d’Arc? Află răspunsurile aici: Histoire – Basilique de Saint-Nicolas de Port.

Articol: Ioana Țibulcă

Imagine: Antoine Taveneaux

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here