Există mai multe săli de Salsa la Strasbourg, aveți mai jos pe cele pe care le-am găsit cel mai ușor, însoțite de mici caracterizări pentru cele pe care le-am “testat”.

Toate au cursurile separate în funcție de nivel (debutanți, intermediari, avansați). Majoritatea acceptă plata pe fiecare curs (în jur de 7 euro) dar sunt și care cer înscriere cu abonament pe trimestru/semestru. Cursurile încep o dată cu anul universitar și de obicei se întrerup pe timpul vacanțelor școlare.

Pe debutanți îi sfătuiesc să nu lipsească de la primele 5 lecții (de fapt până la ‘Dile que no’ inclusiv). Acestea sunt cele mai solicitante și ele pun bazele, iar cei ce nu sunt prezenți la explicațiile inițiale care sunt date în detaliu, trebuie să depună eforturi susținute ca să poată recupera ulterior, când instructorii se axează pe următorii pași de dans, mai complicați. Sunt unii instructori (cum e Alex de la Sals’Heroes) care oferă cursuri particulare pentru cei ce au pierdut startul și nu vor să aștepte începerea unui nou an sau pentru cei ce vor să avanseze mai repede.

Toate școlile de Salsa oferă la începutul anului universitar una sau mai multe ore de curs gratuite. E momentul în care trebuie testate cât mai multe pentru ca să vedeți care vă place cel mai mult (sunt diferențe notabile în ceea ce privește instructorul, sala, partenerii de dans). Puteți binențeles să mergeți în paralel la mai multe săli pentru a avansa mai repede – pașii nu se învață peste tot în aceeași ordine și în plus sunt nuanțe de stil de la o școală la alta.

În ceea ce privește partenerii de dans, nu trebuie neapărat să mergeți cu cineva, nici să-i cunoașteți în prealabil pe ceilalți pentru că perechile se schimbă foarte des și o mare parte din curs se dansează “Rueda de Casino” adică în cerc, cu schimbarea succesivă a partenerilor. În scurt timp toată lumea se știe cu toată lumea, mai ales cei care se înscriu pe facebook în grupurile formate de școli.

Ar mai fi de zis că anumite săli cer cursanților să-și aducă încălțăminte curată de schimb (de obicei acolo unde au loc și cursuri de yoga).

Pont: unele firme de asigurare de viață (de ex . GMF) dar poate și cele de mutuelle santé fac reduceri dacă le prezentați un abonament pe un an la o sală de dans (sau de sport).

Sals’Heroes

18 Rue du 22 Novembre, 67000 Strasbourg, Tel. +33 6 14 78 73 84

Sala e situată în centru, la demisolul bistroului Café du 7ème Art, lângă cinema St Exupéry. Anul acesta erau cam 40-50 de persoane la un curs, cu un bun echilibru salseros/salseras.

Sunt cursuri lunea, marțea și joia cu Alex iar miercurea sunt ateliere – în care se exersează pașii de la curs și se adaugă elemente noi – cu Manuel.

Cursurile durează două ore spre deosebire de alte săli unde durează doar o oră (cu tot cu pașii de încălzire).

horaires SalsHeroes la Strasbourg 

Unul din marile avantaje de la Sals’Heroes este că organizează din când în când party uri cu muzică salsa – La petite cubaine – unde vin de obicei doar cursanții (de toate nivelurile) și deci unde cunoști deja o parte din lume și știi fiecare cam ce nivel au, deci e mult mai ușor pentru debutanți să se lanseze chiar dacă au în ‘repertoriu’ doar câteva figuri de dans.

Alt avantaj este că dacă ai abonament poți să mergi chiar de două sau trei ori pe săptămână, fără să plătești suplimentar (para salseros aficionados).

 

Salsa Loca

Propune cursuri miercurea și joia, în locații diferite, pentru cursanți grupați pe 3 niveluri.

Miercurea: Salsa Cubaine nivel debutant și intermediar 1 cu Stéphanie și Jérôme

Locaux Associatifs du gymnase Marcelle Cahn, 2 rue Henri Loux, 67200 Strasbourg

Joia: Salsa Cubaine nivel debutant intermediar 1 și intermediar cu Nadia și Jérôme

CSC Victor Schoelcher, 56 rue du Rieth, 67200 Strasbourg

Persoane de contact: Siavach 06 51 69 52 67 Fatih 06 65 24 51 57

Sălile lor sunt mai puțin apropiate de centru, asta explicând parțial de ce cursanții sunt mai puțin numeroși (în jur de 15).

Instructorii și sala de miercurea sunt ok.

Oferă la începutul fiecărui semestru câteva cursuri gratuite dar apoi au doar abonamente pentru restul semestrului.

 

Salsa Candela

Cursurile se desfășoară într-o sală de gimnastică la Gymnase St Aurélie, Impasse Sainte Marguerite à Strasbourg.

Sala e destul de apropiata de centru, lângă Musée de l’Art Moderne și stația de tram Faubourg National.

Orarul: în fiecare zi de miercuri (în afara vacanțelor școlare)

20h00-21h00 : nivel debutant
20h00-21h00 : nivel intermediar
21h00-22h00 : nivel avansat

Tarife:

Un curs : 6 euro, 4 euro pentru studenți
Un trimestru  : 65 euro, 45 euro pentru studenți

Contact: Chara 0685660179

 

Passions Partagées

Salle des Fêtes, Rue du Stade, 67450 Lampertheim

Orarul: în fiecare zi de marți (în afara vacanțelor școlare)

  • 19h-20h: nivel debutant
  • 20h-21h : nivel intermediar
  • 21h-22h : nivel inter/avant (stil și coregrafie)

Avantaje: parking gratuit ; sală cu 250m2 de parquet

Tarife:

7 euro / curs

abonament septembrie-iunie 150 euro sau 260 euro pentru un cuplu.


sursa foto: Glen Bowman

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here