Certificatul de înmatriculare (la carte grise) – se obține online în Franța

UPDATE 19 februarie 2018

Daca ati cumparat masina din Franta, deci este deja inmatriculata in sistemul francez, inmatricularea pe numele Dvs trebuie facuta intr-o luna de la cumparare. Pentru asta, trebuie sa completati un formular online aici https://ants.gouv.fr/monespace/s-inscrire si sa aveti pregatite poze sau scanari dupa documentele cerute aici https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/F1050 :

 • Justificatif de domicile de moins de 6 mois (ou, en cas de cotitulaires, justificatif de celui dont l’adresse va figurer sur la carte grise)
 • Carte grise du véhicule, barrée avec la mention « Vendu le (jour/mois/année) » ou « Cédé le (jour/mois/année) », et avec la signature de l’ancien propriétaire (ou de tous les cotitulaires s’il y en avait),
 • Si le véhicule a plus de 4 ans, preuve du contrôle technique en cours de validité, sauf si le véhicule est dispensé de contrôle technique. Le contrôle technique doit dater de moins de 6 mois le jour de la demande de carte grise : si le délai est dépassé, il faudra réaliser un nouveau contrôle à vos frais.
 • Si vous faites la démarche pour quelqu’un d’autre, mandat signé et pièce d’identité de la personne pour qui vous effectuez la démarche.

Taxa de înmatriculare în Franța, se poate calcula aici.

Taxa depinde de mai mulți factori, printre care: regiunea Franței unde se află prefectura și puterea fiscală a vehiculului.

Pentru a avea o idee asupra taxei de înmatriculare în Alsacia: pentru o mașină nouă, de sub 3,5 tone, cu o putere fiscală de 5 CV și care emite mai puțin de 130 g/km de CO2, taxa e de aproximativ 190 euro.

Puterea fiscală se măsoară în cai fiscali – chevaux fiscaux (CV) – și o puteți calcula aici.

 

Pașii următori: imprimarea plăcilor de înmatriculare și montarea lor.

În concluzie, costul unei înmatriculări auto este, în mare: 190 carte grise + 20 plăcile + 12 montatul = 222 euro .

Dacă v-a fost de ajutor articolul, scrieți vă rog un comment mai jos. Și la fel dacă doriți să aduceți informații suplimentare. Mulțumim 🙂

41 COMMENTS

 1. Buna am cumparata masina din franta vreau sa plec in Ro cu ea am contractul de vanzare cumparare cartea gris barata fotocopie originalu imi vine peste 3 zile iar eu trebuie sa plec acuma ma poate ajuta cineva va multumesc

 2. Buna. Doresc sa inmatriculez o motocicleta in FR adusă din RO. Specific ca motocicleta are anul de fabricație 1997. Ma poate ajuta cineva cu etapele ce trebuiesc urmate?

 3. Va salut! Am cumpărat un master 2006 dar cu foarte multe probleme care nu știam de ele…au trecut trei zile.. mai pot returna mașina dacă am schimbat certificatul pe numele meu? Mai noi am băgat numărul mașinii pe un site sa fac o comanda și mi a apărut un master din 2000… nu mai înțeleg nimic… va mulțumesc!

 4. Buna ziua,
  M-am mutat in Franța de curând și aș vrea să-mi aduc mașina înmatriculată in Romania. Ce acte tb să fac pt a inmatricula mașina in Franța ?

  • Buna ziua,
   M-am mutat in Franța de curând și aș vrea să-mi aduc mașina înmatriculată in Romania. Ce acte tb să fac pt a inmatricula mașina in Franța ?

 5. Buna ziua, pentru înmatricularea in Romania a unui autoturism adus din Franța ce acte trebuie să prezint la rar, poliție?

 6. De ex da in certificatul de cumpărare sa greșit prenumele ce trebuie sa fac ca nu stiu daca ma puteți ajuta cu o sugestie mesi

 7. Buna ziua, as fi recunoscator daca poate sa ma ajute cineva, am cumparat o masina in ro, ar trebui sa ajunga cam in 2 luni. Doresc sa o inmatriculez direct in Franta, oare e posibil sa fac toate actele aici fara masina?Sa merg direct cu placutele din franta si cu cartea grise, sa sar peste placutele provizoii de export.
  Banuiesc ca trebuie sa fac traduceri la unele acte. Locuiesc in Franta de 1 an.
  Multumesc mult.

  • si inca ceva, deci daca vrei sa cumperi masina din Ro( masina noua) si sa o aduci in Franta ca sa o inmatriculez, trebuie sa achiti aici TVA-ul ??

   • Salutare! Ai reușit să înmatriculezi mașina? Poți te rog sa detaliezi pașii pt că sunt în aceeași situație ( mașină nouă cumpărată în RO și vreau să o înmatriculez in Franța). Mulțam mult

  • Buna am cumparata masina din franta vreau sa plec in Ro cu ea am contractul de vanzare cumparare cartea gris barata fotocopie originalu imi vine peste 3 zile iar eu trebuie sa plec acuma ma poate ajuta cineva va multumesc

 8. revin cu niste lamuriri , am intrat pe site oficial fr si am inteles ce inseamna dovada de domicilui si ca se poate obtine si de la un hotel – insa am acum alta nelamurire – se vorbeste de un certificat de inmatriculare provizorie CPI care e valabil o luna – ptr a obtine acest certificat este nevoie in continuare de o dovada de domicilui ?

  • Pentru asigurarea auto, puteti obtine telefonic de la firmele de asigurare o estimare a asigurarii pe baza caracteristicilor masinii (vechimea, puterea fiscala – rubrica P6 de pe carte grise, in functie de care se calculeaza de altfel si taxa de inmatriculare). Puteti lua legatura cu doamna Violeta Polat de la Asigurari Brodowski

  • Despre certificatul de inmatriculare provizorie, ar trebui sa va ceara documentele exacte pe site, nu? Dar nu e mai simplu sa o inmatriculati direct in Ro sau in tara unde doriti sa o duceti?

  • buna ziua, in legatura cu pretul asigurariilor in Franta, cum v a spus d-nul Dorel, este in functie de tipul de masina si sistemul de bonus/malus (adica antecedentele d-voastra ca conducator auto si justificarea in trecut de asigurare auto).In ceea ce priveste certificatul de inmatriculare in caz de CPI, intra devar trebuie sa aveti in continuare o adresa valabila in Franta, pt a putea primi de la prefectura cartea grise définitiva. Idem si pt asigurare. Daca aveti alte nelamuriri, ma puteti contacta de luni pana vineri la 0143769091.

   multumesc la strasbourg, in special d-nului Dorel pt recomadare.

 9. Buna ,
  ce se intelege prin dovada adresei – adica sa anexez o factura de utilitati sau o copie dupa contractul de inchiriere ? Dar daca locuiesc la un motel ? Asigurarile auto sunt mai mari ca in Ro si cam cu cat , asa aproximativ – dublu , triplu ? De ex in UK sunt enorme – de ordinul a mii de lire pe an. Multumesc !

 10. Am cumparat o masina cu numere de Franta are o carte verde si stickere cu inspectia, nu am certitudinea ca sunt bune si pana sa o inmatriculez sa nu fie probleme, se pot undeva verifica online daca cartea verde si inspectia tehnica sunt bune ?

 11. salut am cumparat o masina in franta si am inmatriculato pe numele meu pe carte e batut controlu si alte nr pe care le-am pus acum intrebarea e ca nu am hartia cu controlu pe care am depuso cu cartea veche la prefectura de unde o iau.Trebuie sa fac alt control?

 12. Multumesc pentru raspuns!Ar mai fi problema obtinerii numerelor provizorii.Masina nu mai are numere, verificarea tehnica este expirata ( deci nu mai pot obtine numere nici din Germania) si ca sa o pot duce la verificarea tehnica am nevoie de numere provizorii sau remorca.Ati putea sa ma ajutati cu informatiile despre obtinerea numerelor provizorii?
  Multumesc!

 13. Buna ziua!
  Am cumparat o masina din Germania.Masina nu mai are numere si as vrea sa obtin numere provizorii ( cineva mi-a spus ca ar exista si in Franta, valabile 4 luni).Imi puteti spune, va rog, care este procedura de obtinere?Apoi , mai departe, care este procedura pentru inmatriculare in Franta?

  • Pentru masinile cumparate dintr-o tara membra UE, faceti poze dupa documente de mai jos si inmatriculati masina online aici: https://ants.gouv.fr/monespace/s-inscrire
   Vous devez vous munir d’une copie numérique (photo ou scan) des documents suivants :

   1.Carte grise d’origine, sans mention particulière, ou une pièce officielle de propriété du véhicule
   Si la carte grise a été conservée par les autorités administratives du pays étranger, document officiel l’indiquant ou certificat international pour automobiles en cours de validité délivré par ces autorités
   2.Justificatif de domicile de moins de 6 mois (ou, en cas de cotitulaires, justificatif de celui dont l’adresse va figurer sur la carte grise)
   3.Formulaire cerfa n°13750*05
   4.Preuve du contrôle technique, si le véhicule a plus de 4 ans et n’en est pas dispensé. Le contrôle doit avoir moins de 6 mois (quand une contre-visite a été prescrite, le délai accordé pour l’effectuer ne doit pas être dépassé) et doit avoir été réalisé en France ou dans l’Union européenne si le véhicule y était immatriculé. Le contrôle technique doit dater de moins de 6 mois le jour de la demande de carte grise : si le délai est dépassé, il faudra réaliser un nouveau contrôle à vos frais.
   5.Sauf si la demande d’immatriculation est revêtue d’une mention de dispense attribuée par les services fiscaux, quitus fiscal délivré par la recette principale des impôts attestant que la TVA a bien été payée en France. Le quitus n’est pas à fournir pour une remorque ou semi-remorque.

   Si vous faites la démarche pour quelqu’un d’autre, mandat signé et pièce d’identité de la personne pour qui vous effectuez la démarche.

   Si l’ancien certificat d’immatriculation étranger ne peut être fourni ou ne comporte pas toutes les informations techniques nécessaires à l’immatriculation, justificatif complémentaire correspondant à votre situation :
   – Certificat de conformité européen délivré par le constructeur, édité le cas échéant dans une autre langue que le français
   – Attestation d’identification à un type communautaire
   – Procès-verbal de réception à titre isolé (RTI) établi par une Dreal

 14. buna
  am cumparat o masina wv passat 2000 ce pasi trebuiesc urmati pentru a face care gris asigurare pe numele meu .

  • Pentru asigurare, luati legatura cu doamna Violeta Polat de la Asigurari Brodowski.
   Daca ati cumparat masina din Franta, deci este deja inmatriculata in sistemul francez, inmatricularea pe numele Dvs trebuie facuta intr-o luna de la cumparare. Pentru asta, trebuie sa completati un formular online aici https://ants.gouv.fr/monespace/s-inscrire si sa aveti pregatite poze sau scanari dupa documentele cerute aici https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/F1050 :
   Justificatif de domicile de moins de 6 mois (ou, en cas de cotitulaires, justificatif de celui dont l’adresse va figurer sur la carte grise)
   Carte grise du véhicule, barrée avec la mention « Vendu le (jour/mois/année) » ou « Cédé le (jour/mois/année) », et avec la signature de l’ancien propriétaire (ou de tous les cotitulaires s’il y en avait),
   Si le véhicule a plus de 4 ans, preuve du contrôle technique en cours de validité, sauf si le véhicule est dispensé de contrôle technique. Le contrôle technique doit dater de moins de 6 mois le jour de la demande de carte grise : si le délai est dépassé, il faudra réaliser un nouveau contrôle à vos frais.

  • buna d-nul Sabou, daca sunteti intresat pentru asigurarea masinii va stau la dispozitie pentru un deviz.
   o seara placuta.

 15. am cumparat o masina in Franta,dar nu pot pl cu ea in RO deoarece nu pot face o asigurare. Va rog sami spuneti mai exact de unde pot lua o asig.temporara???? Va multumesc

  • In principiu, daca sunteti proprietarul, inseamna ca aveti carte grise, asigurare si controlul tehnic la zi (daca o aduceti pe rotile ei). Nu cred ca mai trebuie alte acte. Pastrati actele de inscriere in RO (sau contractul de vanzare-cumparare daca o vindeti) pt a le prezenta firmei de asigurari din FR ca sa opriti asigurarea de aici (dupa ce ati asigurat-o in RO).

  • Buna ziua,

   Sunt si eu in aceeasi situatie: masina cumparata in Franta, cu numere franceze, pe numele meu. Acum doresc sa ma mut in Romania si sa o inmatriculez acolo. Cum ati procedat? Ce ati facut pentru a radia masina aici in Franta?

   Multumesc!

 16. Vreau sa cumpar o masina din Franta si sa merg cu ea pe roti pana in Ro.
  Ce acte trebuie sa fac in Franta?
  Trebuie sa iau si numere ca in Gremania?
  Cam cat dureaza toate actele?

  • Contractul de cumparare, carte grise si o asigurare temporara pana cand ii faceti asigurare in RO. Nu cred ca trebuie schimbate numerele pana ajunge sa fie inmatriculata in RO.

   • Este exact ! cu actele masinii, cartea grise barata, si o asigurare temporara puteti tranzita pana in Romania fara sa fie necesar numere provizorii. Numerele le schimbati doar in tara.

    • Buna

     Sant interesat de numere tranzit de franta
     Pentru o masina imatriculata in bulgaria
     Masiina imi este in italia si vreau sa o duc in romania

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.