Certificatul de înmatriculare (la carte grise) – se obține online în Franța

UPDATE 19 februarie 2018

Daca ati cumparat masina din Franta, deci este deja inmatriculata in sistemul francez, inmatricularea pe numele Dvs trebuie facuta intr-o luna de la cumparare. Pentru asta, trebuie sa completati un formular online aici https://ants.gouv.fr/monespace/s-inscrire si sa aveti pregatite poze sau scanari dupa documentele cerute aici https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/F1050 :

  • Justificatif de domicile de moins de 6 mois (ou, en cas de cotitulaires, justificatif de celui dont l’adresse va figurer sur la carte grise)
  • Carte grise du véhicule, barrée avec la mention « Vendu le (jour/mois/année) » ou « Cédé le (jour/mois/année) », et avec la signature de l’ancien propriétaire (ou de tous les cotitulaires s’il y en avait),
  • Si le véhicule a plus de 4 ans, preuve du contrôle technique en cours de validité, sauf si le véhicule est dispensé de contrôle technique. Le contrôle technique doit dater de moins de 6 mois le jour de la demande de carte grise : si le délai est dépassé, il faudra réaliser un nouveau contrôle à vos frais.
  • Si vous faites la démarche pour quelqu’un d’autre, mandat signé et pièce d’identité de la personne pour qui vous effectuez la démarche.

Taxa de înmatriculare în Franța, se poate calcula aici.

Taxa depinde de mai mulți factori, printre care: regiunea Franței unde se află prefectura și puterea fiscală a vehiculului.

Pentru a avea o idee asupra taxei de înmatriculare în Alsacia: pentru o mașină nouă, de sub 3,5 tone, cu o putere fiscală de 5 CV și care emite mai puțin de 130 g/km de CO2, taxa e de aproximativ 190 euro.

Puterea fiscală se măsoară în cai fiscali – chevaux fiscaux (CV) – și o puteți calcula aici.

 

Pașii următori: imprimarea plăcilor de înmatriculare și montarea lor.

În concluzie, costul unei înmatriculări auto este, în mare: 190 carte grise + 20 plăcile + 12 montatul = 222 euro .

Dacă v-a fost de ajutor articolul, scrieți vă rog un comment mai jos. Și la fel dacă doriți să aduceți informații suplimentare. Mulțumim 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here