2-1. “Eh, se poate și mai rău!” aș alege ca atitudine după meciul Franța – România. Și poate fi umbrită doar de gândul că putea fi mai bine. Dar să dăm la o parte coaja amară a rezultatului meciului de debut al #Euro2016 pentru miezul dulce al jocului de fotbal, așteptat, privit, trăit, discutat și despicat, cu profilul lui pestriț pe graficul paroxistic al emoțiilor umane.

Inevitabil, între 10 iunie și 10 iulie, previziunile arată fotbal, cu averse care vor potopi microbiști si dezinteresați deopotrivă. Așa că, de ce nu, să ne încrețim și descrețim frunțile cu o porție de statistici inedite care ne prezină situațiunea la epicentru și împrejur.

Să rămânem deci la fotbal care în Franța ia locul 2 după rugby (29% vs. 39%). Aici, 44% dintre cei chestionați nu sunt interesați de Euro 2016. Totuși 36,6% văd Franța câștigătoarea campionatului. Interesant de notat efectul frontalier cu 7% dintre locuitorii regiunii de nord în favoarea unei victorii a Belgiei (4% media națională), iar 5,3% in favoarea Italiei, în sud-est (4,3% media națională).

Pătrunzând în detaliile tabieturilor țării gazdă, aflăm că în țara vinurilor fine se confirmă legătura strânsă dintre fotbal și bere: 72,6% dintre francezi vor consuma bere, iar doar 33,3% vin. Mai mult, previne site-ul assureurs-prevention.fr, 81,2 % dintre conducătorii auto declară că vor consuma alcool în cadrul unei ieșiri legată de #Euro2016. O posibilă soluție vine de lângă Strasbourg, mai precis rafinăriile de la Obernai, unde Kronenbourg produce Tourtel Twist 0.0%, sponsor oficial al campionatului european.

O nouă dinamică ar putea fi adusă de #Euro2016 în codul muncii, așa cum arată studiul realizat de institutul IFOP, la cererea KIA, partener oficial al campionatului: 23% dintre francezi se declară gata să renunțe la o zi de muncă pentru a viziona un meci, dar 44% sunt convinși că o victorie a Franței ar crește productivitatea țării.

Nevoile fiziologice vor fi și ele încadrate corespunzător cu această ocazie. Pentru 93% dintre francezi, pauza de meci are ca destinație principală toaleta, iar 4% au chiar un slip norocos pentru Euro 2016, declară același studiu #EURObyKIA, furnizor oficial de “statistici insolite” pentru acest eveniment.

Piața capitalului sentimental riscă să fie și ea agitată, cu posibile investiții hazardate, reglări și anulări de conturi. Fotbalul poate deveni mai puternic decât iubirea – 4% din participanții la studiul IFOP au cerut divorțul după o înfrângere a echipei lor – sau dimpotrivă să treacă, împreună cu mariajul, pe locul 2, după cum mentionează Gleeden, un site specializat în întâlniri extraconjugale: 1 din 4 femei vor profita de meciurile campionatului pentru a face o vizită amantului. De partea cealaltă a baricadei, fotbalul poate fi alibiul perfect, menționează același site, 3 din 4 bărbați admițând că au profitat, cu scuza unui meci de fotbal văzut între prieteni, pentru a-și vedea amanta. Oricum ar fi, pentru bărbați e greu să rămână imuni la fotbal: 1 din 10 au plâns la o înfrângere a echipei lor.

Un articol de: Gigi le Stretch

Crédit photo: © Orange

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here