Sâmbătă, 21 mai, pe însoritul central Patrice Dominguez, s-a încheiat a 30-a ediție a celui mai important turneu WTA pe zgură din Franța, după Roland Garros, Les Internationaux de Strasbourg, dotat cu premii în valoare de 226.750$ .

Franțuzoaica Caroline Garcia ridică trofeul Baccarat, după o finală în care a trecut de croata Mirjana Lucic-Baroni (6-4, 6-1). Garcia își completază astfel cu succes pregătirea pentru French Open, după o victorie-maraton în semifinale, în fața compatrioatei sale Virginie Razzano, înlocuitoarea de ultim moment a româncei Monica Niculescu, în urma retragerii acesteia cu o săptămână înainte de debutul competiției datorită unei accidentări la spate.

Turneul strasbourghez a debutat în 1987 pe terenurile din Hautepierre, optând în 2011 pentru o locație mai centrală, cea actuală, la Tennis Club de Strasbourg, în fața Parlamentului European. În palmaresul turneului regăsim nume cu răsunet în tenisul feminin mondial – Lindsay Davenport, Steffi Graf, Jennifer Capriati – fără a-l uita pe cel al câștigătoarei ediției din 1998, românca Irina Spîrlea.

[vc_images_carousel images=”9923,9924,9922″ img_size=”medium” onclick=”link_no” autoplay=”yes” hide_pagination_control=”yes” scroll_fx=”crossfade”]

Autor articol și imagini: Gigi Le Stretch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.