[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=5rvFeT8jUXQ”]

Cuplul Georgiana și Cristian au răspuns cu “oui, bien sûr et da” și “oui, avec plaisir” în fața întregului alai de invitați, sâmbătă 7 mai 2016, la starea civilă din Strasbourg. Cununia religioasă va urma să aibă loc vara aceasta, în România.

Cununia civilă s-a oficializat în clădirea istorică “Hôtel de Hanau”, construită între anii 1731 și 1736, locație dedicată de primăria Strasburgului acestor evenimente. Edificiul este situat în Place Broglie, locul unde s-a cântat pentru prima dată, în aprilie 1792, La Marseillaise – imnul oficial al Franței.

[vc_custom_heading text=”Elementul inedit care a suscitat curiozitatea trecătorilor și a turistilor a fost faptul că mirii și o mare parte din nuntași purtau costume populare românești.
” font_container=”tag:h4|text_align:left|color:%23727272″ use_theme_fonts=”yes” letter_spacing=””]

Vremea a ținut cu proaspății căsătoriți așa că, după ce și-au spus DA-ul, au pornit împreună cu invitații, multe flori, zâmbete și urări de “casă de piatră” către parcul din Place de la République, unde a urmat ședința foto.

După orele amiezii, nuntașii au fost invitați la cina de onoare organizată la sala de festivități a parohiei Saint-Leon.

Bucatele au fost în mare parte tradiționale românești, ceea ce a încântat nespus de mult invitații români dar și pe cei de alte nationalități. De la chifteluțe la salată de bœuf, cârnăciori afumați și murături, salată de icre și cea mai mare surpriză… slăninuța. Pentru cei dintre noi care nu mai fuseseră de mult acasă … o adevarată plăcere gustativă.Țin să felicit gospodinele pentru munca și efortul depus în a aranja și organiza tot bufetul.

Dupa ce participanții și-au desfătat papilele gustative, s-a trecut la dans. Muzica a fost pentru toate gusturile. Nu au lipsit horele, sârbele și brașoveanca, care a ridicat de la masă atât pe cei cunoscători cât și pe cei dornici să învețe pașii.

A urmat un mini concert interpretat de Cristi și formația lui, care a susținut atmosfera pe ringul de dans, de data acesta pe ritmuri latino.

Voia bună a acompaniat nuntașii până noaptea târziu … și cred că dacă nu s-ar fi simțit oboseala, am fi petrecut ca și în povești … neîncetat, trei zile și trei nopți.

 

Felicitări Georgiana și Cristian! Casă de piatră!

Imagini: Julien Schafer (Rawkingphoto). Video și imagine parc: Ioana Țibulcă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here