Cererea pentru eliberarea pașaportului românesc poate fi depusă doar personal: sau în țară la Serviciul Pașapoarte al județului de domiciliu sau la Consulatul României la Strasbourg deoarece este necesară fotografierea solicitantului şi preluarea amprentelor digitale.

Eliberarea are loc la Consulatul României la Strasbourg (nu se eliberează în regim de urgenţă), pe baza semnăturii titularului sau a unei persoane împuternicite de titular prin procură autentică, prezentând chitanţa, cartea de identitate și paşaportul anterior. Verifică dacă pașaportul tău a sosit la Consulat.

În mod excepţional, la cererea scrisă a solicitanţilor care locuiesc la distanţe foarte mari de Strasbourg, paşapoartele pot fi remise prin poştă sau serviciu de curierat rapid şi securizat: solicitantul va depune și un plic timbrat autoadresat – formular cerere.

Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 6 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.

Fiecare minor care circulă în străinătate trebuie să aibă propriul document de călătorie (paşaport sau carte de identitate) – deci nu mai poate fi inclus în documentul de călătorie al părinţilor.

sursa: http://strasbourg.mae.ro

Taxe consulare:

  • eliberare pașaport simplu 100 euro
  • eliberare pașaport temporar 65 euro + eventuală taxă de regim de urgenţă (imediat sau în cel mult 48 de ore) 15 euro
  • eliberare pașaport CRDS* adult 100 euro
  • eliberare pașaport CRDS* copil 100 euro
  • eliberare titlu de călătorie 50 euro + eventuală taxă de urgență 15 euro

*cetățean român cu domiciliul în străinătate

Vezi lista de taxe consulare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here