Cum să cumperi un timbru fiscal în Franța, online

Timbrul fiscal se poate cumpăra în Franța online pentru mai multe acte și este adesea folosit pentru: pașaport francez, carte de identitate franceză, permis de conducere francez. Timbrul fiscal electronic se folosește la fel ca și cel imprimat doar că nu mai aveți nevoie să vă deplasați pentru achiziționare și nici nu e nevoie neapărată să știți valoarea lui, pentru că va fi afișată pe site, înainte de cumpărare, în funcție de tipul actului de care aveți nevoie.

Se poate face simplu și rapid, chiar și în timp ce așteptați la rând pentru depunerea actelor la ghișeu (deși nu e de recomandat…). Practic, aveți nevoie doar de un card bancar și de câteva informații din dosarul pe care urmează să-l depuneți. Urmați pașii următori:

  1. De pe telefon, tabletă sau calculator, vă conectați la timbres.impots.gouv.fr (site al Direcției Générale ale Finanțelor Publice din Franța)

2. Alegeți ”Acheter un timbre électronique” -> ”Débuter l’achat”

3. Click pe actul de care aveți nevoie:

Passeport

Carte nationale d’identité

Permis de conduire

Permis Bateau

Timbre OFII

Timbre Justice

4. Sunteți dirijat pe site-ul specific pentru fiecare act, unde vă va fi afișată și suma necesară. În funcție de act, vă vor fi cerute câteva informații și coordonatele de pe cardul bancar.

Ca și preț orientativ, timbrul fiscal pentru un pașaport francez costă 86 € (pașaport pentru un adult, când actele sunt depuse în Franța).

5. Imediat ce ați făcut plata online, timbrul fiscal vă va fi trimis, în funcție de alegerea voastră, sub formă de mail sau SMS. Nici măcar nu e nevoie să-l imprimați!

Când vă prezentați la ghișeu pentru depunerea actelor necesare, arătați funcționarului direct de pe telefon sau tabletă SMS-ul sau mailul cu timbru fiscal și el va copia seria timbrului din SMS sau va scana flashcodul timbrului din mail.

Pentru detalii despre ce acte sunt necesare pentru pașaportul francez / cartea de identitate franceză / permisul de conducere auto francez etc, consultați site-urile

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here