Duminică, cu bicicleta La Strasbourg – Château de Pourtalès

Invitație la o duminică după-masă între prieteni, cu bicicleta La Strasbourg – Pourtalès

”În frumosul domeniu al castelului Pourtalès, lângă Robertsau, există mai multe piste ciclabile asfaltate precum și piste de VTT prin pădure. Pistele nu sunt dificile iar peisajele sunt neașteptat de sălbatice ținând cont de apropierea față de oraș. Parcul are o lungime de 5-6 km, permițându-vă să vă planificați traseele după bunul plac. Există 3 parkinguri, locuri de picnic, teren de tenis, lac de pescuit, mai multe sculpturi moderne integrate în natură, castelul Pourtalès cu tot cu iaz și stufăriș, licurici fosforescenți, bunkere din al doilea război mondial, canale acoperite de mătasea broaștei și altele (undeva pe malul unuia dintre lacuri, și o mică plajă de nudiști)” scriam acum un an într-o serie de articole dedicate vieții cu bicicleta La Strasbourg.

E aproape vară La Strasbourg

Iar acum să revenim în zilele noastre, mai precis pe duminică 21 mai, după-masă, ce meșteriți? Aveți chef să vă dați cu bița? E aproape vară La Strasbourg, e soare și iarba e verde în Parc de Pourtalès iar noi știm cele mai interesante locuri care trebuie musai văzute. Let’s bike La Strasbourg!

Care-i planul?

Ideea este să petrecem o după-masă în natură, departe de zgomotele și agitația din oraș. Lăsăm la o parte grijile și stresul, ne luăm prietenii cu noi și pornim în aventură.  Ne dăm pe bițe pe lângă canalele din pădure și facem un picnic – bem o bere lângă lac. Ca vous dit?

Ne întâlnim duminică, orele 15:00 La Strasbourg în Place Kleber, în față la Fnac, și urmăm un trase pe piste ciclabile (ales prin oraș sau, dacă suntem mulți, ocolim un pic de-a lungul canalului) spre Orangerie -> Robertsau și apoi intrăm în domeniul Castelului Pourtalès.

Variante de întâlnire

Binențeles, dacă locuiți în partea de nord-vest a orașului, puteți să vă alăturați grupului pe parcurs (ținem legătura și vă spunem cam pe la ce oră ajungem în diferite puncte ale traseului).

De asemenea, dacă doriți, puteți pune bicicleta în tram E până la stația Droits de l’homme și ne vedem când trecem pe la Consiliul Europei.

Sau, dacă vreți să veniți cu bicicleta în mașină, puneți în gps adresa parkingului Le Jardin de Pourtalès și ne vedem direct la Castelul de Pourtalès.

De unde facem rost de biciclete La Strasbourg?

Pentru cei care nu au, cel mai simplu este să ia împrumut de la un prieten, dar să fie ok, adică roți umflate – frâne care funcționează și dacă se poate, cu antifurt.

Bicicletele se pot închiria și de la Velhop – pe zi, pe săptămână, pe lună. Nu sunt cele mai ușoare nici cele mai rapide dar se pedalează ok pe ele, sunt confortabile, rezistente, în stare foarte bună și… nu vă sunt furate. Pentru scurta excursie cu bicicleta la Pourtalès, cele de la Velhop sunt bune.

Sfatul nostru, este să vă cumpărați una second hand, mai ales dacă stați La Strasbourg mai multe săptămâni, și o puteți vinde când plecați.

Ne vedem așadar duminică!

Vremea se pare că va fi ok pentru biciclit, 15 grade,  adică nici prea cald nici prea frig. Luați un rucsac mic pentru un picnic scurt, un impermeabil de ploaie, o sticlă mică de apă și ce mai aveți chef: mănuși de biță de exemplu sunt de recomandat.

Acestea fiind spuse, vă așteptăm să vă manifestați aici prin comenturi sau pe evenimentul de pe facebook. Acolo vom alege în funcție de preferințele voastre eventuale variante de traseu, vom face anunțurile dacă sunt schimbări de ultim moment, vom pune pozele, filmulețele și selfi-urile de grup 🙂

În mare, traseul este trecut pe harta de mai jos dar vom face un circuit ca să nu ne întoarcem exact pe același drum iar unde sunt locurile interesante vom face ușoare abateri de la traseu:

[vc_gmaps link=”#E-8_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”]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here