Ce e de făcut când ți-a fost remorcată mașina în Franța, de exemplu La Strasbourg?

De obicei se întâmplă pentru că ai parcat într-un loc nemarcat sau pe o perioadă în care parcarea în locul respectiv era interzisă, mai ales în cazurile în care staționarea mașinii în respectivul loc jena circulația sau eventuale lucrări din zonă.

Eu am pățit-o din cauza Marché de Noël, din cauza măsurilor de securitate puțin cam exagerate cu 24h înainte să înceapă marché-ul propriu-zis. În dimineața de dinaintea deschiderii oficiale a marché-ului am găsit strada unde îmi lăsasem mașina de cu seară, complet degajată de toate autoturismele și deci și de al meu. Ulterior aveam să aflu că mulți alții au pățit-o, când am vorbit cu ei așteptând la rând, la serviciul de imobilizare – remorcare auto. Apropo, acest serviciu în Franța se numește fourrière (ușor de reținut, dacă e să ținem cont de starea în care te afli când nu-ți găsești mașina la locul unde ai parcat-o ultima dată).

Pentru ca să vă scutiți de drumuri inutile și pierdere de timp, vă sfătuiesc să urmați pașii următori:

 1. Telefonați la fourrière la 03 90 40 14 00 , ca să vă asigurați că într-adevăr mașina este la ei (și nu a fost furată). Tot ei vă vor spune cine a cerut ridicarea mașinii: Poliția Municipală sau Poliția Națională.
 2. Dacă vă este confirmat că mașina e în custodia lor, și aveți actele necesare (găsiți lista mai jos), există două situații, în funcție de cine a dat ordinul ridicării mașinii:

3. Pregătiți următoarele trei acte:

 • permisul de conducere auto
 • carte grise (talonul mașinii)
 • asigurarea mașinii (foaia verde a asigurării mașinii, pentru cele asigurate în Franța)

Toate aceste acte sunt necesare, și dacă cumva sunt în mașină, mergeți mai întâi la fourrière, căutați mașina și luați actele necesare (iar cu ocazia asta verificați și că nu sunt daune în urma remorcării).

4. Cu constatarea (foaia galbenă) eliberată de poliție, mergeți la Fourrière Automobile Communautaire ca să plătiți taxele și să recuperați autoturismul:

Address: 1C Rue du Doubs, 67100 Strasbourg

Cât costă toată distracția:

 • 116,81 € taxă de remorcare
 • 6,19 € pentru fiecare 24h petrecute de mașină ‘în grija lor’
 • 35 € amenda de la Poliție, vine ca o ‘surpriză’, în poștă, după câteva zile
 • 61 € dacă e necesară o expertiză
 • ? € taxi-ul dacă nu aveți un prieten care să vă ducă (se poate merge și cu bicicleta dacă vă încape în mașină la întors)
 • timp și nervi: priceless (eu am așteptat doar 20 de minute la primărie și încă vreo 15 la fourriere dar cei de dinaintea mea vorbeau de două ore (!) petrecute doar la rândul de la primărie)

 

Photo: © Jorge Royan

[vc_message message_box_color=”warning” icon_fontello=”thumbs-up”]Pont: serviciul de imobilizări/ridicări de mașini de la primărie, precum și cei de la fourrière au program Non-Stop (da, există și în Franța, 24h/24h, 7j/7j).[/vc_message]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here