Ajuns la cea de a patra ediție, Festivalul de Film Românesc de la Strasbourg își propune să participe la viața culturală a orașului prin difuzarea unora dintre cele mai noi și cunoscute creații cinematografice românești.

Cu această ocazie, alsacienii pot cunoaște ‘live’ personalități din lumea filmului românesc și pot participa la evenimentele conexe desfășurate pe parcursul săptămânilor de festival.

Anul acesta festivalul a avut loc pe perioada 13.01 – 16.02 și s-a bucurat de prezența a 4 invitați : regizoarea Leontina Vătămanu, producătorul Virgiliu Mărgineanu, actorul Mircea Diaconu și actrița Olimpia Melinte.

Logo-ul combină simboluri din cinematografie, motive populare românești din diverse regiuni și însemnele orașului Strasbourg.

Organizatorii au fost ca în fiecare an: ADERS, Institutul Cultural Român Bruxelles și cinematograful Odyssée iar acesta a fost al doilea an în care a avut loc și o proiecție de film românesc la universitate, cu sprijinul Catedrei de limba română.

Detalii despre festival, despre invitați și filmele proiectate, precum și fotografii din serile speciale, puteți găsi aici: Festival de film românesc La Strasbourg.

Amănunte despre organizare veți afla și din interviul Radio Europa Liberă realizat de Iolanda Bădiliță : video-interviul cu președinta ADERS, Ana Negruț și semnificațiile logo-ului, explicate de creatoarea identității vizuale a festivalului, Ioana Țibulcă.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=sDBhmPJKVk4&src_vid=w3rKNDBRJyw&annotation_id=a431c2ab-1218-4d64-9c10-0b423cd2f30b&feature=cards” align=”right”]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here