Toamna se numără asociațiile La Strasbourg – atenție la “boboci”!

Weekendul acesta (24-25 sept), la fel ca și în toamna fiecărui an, în Parc de la Citadelle are loc La rentrée des associations‘ , un târg al asociațiilor locale, cu peste 300 de participanți, unde fiecare asociație are un stand pentru a-și face cunoscute activitățile (standurile sunt grupate pe domenii de interes).
Este o bună ocazie de a vă găsi parteneri, de a cunoaște o echipă alături de care să activați ca și voluntari și, mai ales, să fiți la curent cu felul în care puteți să beneficiați de pe urma activităților întreprinse de aceste asociații.

Un bun exemplu în această privință, mai ales dacă aveți copii, este asociația CoderDojo Alsace, proaspătă, plină de entuziasm și cu planuri îndrăznețe.
CoderDojo își propune să ajute copiii să învețe să programeze aplicații, website-uri, jocuri etc punând accentul pe colaborarea dintre ei, într-un cadru agreabil, sub supravegherea părinților și a celorlalți voluntari. Asociația are ca și membri: webmasteri, programatori, specialiști în comunicare și alți voluntari care sunt pasionați de noile tehnologii și sunt dornici să-și împărtășească cunoștințele cu copiii.
Mai multe detalii despre ei vom scrie într-un articol viitor, dar până atunci, puteți citi despre ei pe site-ul www.coderdojo.alsace și nu ezitați să dați un Like la facebook.com/CoderDojoAlsace.

Pentru a sta de vorbă cu fondatorii CoderDojo Alsace (pe Ioana Mureșan o știți deja indirect dacă ați citit articolele publicate pe lastrasbourg.com, ultimul chiar recent), haideți mâine în Parc de la Citadelle la standul lor de la Cortul B.

Deci, ca să nu mai lungim vorba, ne vedem mâine în 24 septembrie ‘La rentrée des associations între orele 11:00-18:00,  să aflați ce vă oferă în materie de activități și voluntariat mediul asociativ de La Strasbourg și să aflați cum și când vă puteți aduce copiii să se amuze învățând informatică la CoderDojo sau cum puteți deveni unul dintre voluntarii care îi ajută să progreseze.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here